"Συμβόλαιο λάσπης κατά παραγγελία Μητσοτάκη μέσω του κουμπάρου του"

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 13:45
"Συμβόλαιο λάσπης κατά παραγγελία Μητσοτάκη μέσω του κουμπάρου του"
Για «λάσπη με παραγγελία Μητσοτάκη» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», χαρακτηρίζοντας «πανικόβλητο» τον πρόεδρο της ΝΔ. Σε μια σκληρή ανακοίνωση η κυβέρνηση τονίζει ότι με τη «φοβερή» σημερινή «αποκάλυψη» που ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει στη Βουλή και την οποία «παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τελικά τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο: Γελάνε και οι πέτρες».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού... Προανήγγειλε πριν λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο στόχος του πανικόβλητου κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι» και σχολιάζει σκωπτικά ότι η «φοβερή, σημερινή αποκάλυψη που προανήγγειλε στη Βουλή, τελικά, τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο: Γελάνε και οι πέτρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού.

Προανήγγειλε πριν λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Ο στόχος του πανικόβλητου κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Η «φοβερή», όμως, σημερινή αποκάλυψη που προανήγγειλε στη Βουλή , τελικά, τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο: Γελάνε και οι πέτρες.

Πως να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με εκείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις;

Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν.

Χειρότερη, όμως, και από αυτό είναι η βάναυση, ποταπή, και χυδαία επίθεση λάσπης, από την ίδια εφημερίδα, εναντίον του, από τις αρχές της δεκαετίας του 90', νεκρού θείου του πρωθυπουργού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν.

Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή.

Αλλά όχι φόβο.

Οψόμεθα, κύριε Μητσοτάκη».

Το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που προκάλεσε το Μαξίμου

      
(Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Ανακοίνωση της ΝΔ για το δημοσίευμα

Για το δημοσίευμα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρει:

 «Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ.»

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε ένα ακόμα ερώτημα: «Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει Δημόσιο έργο άνω του 1 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντά στη Νέα Δημοκρατία

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις ''φοβερές'' αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του ''Κήρυκα Χανίων''».

«Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε; Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς;» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Απάντηση της εφημερίδας "Παραπολιτικά" στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εντολή των ημιυπόγειων (σύμφωνα με τον κύριο Καρτερό) του Μαξίμου, αντί απαντήσεων στις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για τη χαριστική ρύθμιση δανείου της τεχνικής εταιρείας της οικογένειας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιλέγει τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους και απαντά με το γνωστό χυδαίο ύφος, εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα «Παραπολιτικά» απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα: «Για άλλη μια φορά το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη για τις άθλιες συκοφαντίες τους. Μάλιστα φθάνουν στο έσχατο σημείο εκβιασμού και εκφοβισμού της εφημερίδας, προαναγγέλλοντας διώξεις μέσα από την ανακοίνωση του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε διαρκώς στόχος πολιτικής δίωξης από μια καθεστωτική κυβέρνηση που δεν δέχεται καμία φωνή κριτικής».

Η προαναγγελία στη Βουλή

Στα δάνεια που έχουν λάβει συγγενείς του πρωθυπουργού είχε αναφερθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη σύζυγό του Μαρέβα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Έχουν διασύρει την προσωπική μου ζωή. Ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση και το κάναμε για να αποκρύψουμε στοιχεία. Έγινε φορολογικός έλεγχος στη σύζυγό μου γραμμή-γραμμή . Απεφάνθη η εισαγγελέας και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Σας απαγορεύω να μιλήσετε ξανά για τη σύζυγό μου για το θέμα αυτό. Είναι και άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε. Το ξέρετε ότι έχει τεθεί στο αρχείο. Μήπως κι εσείς στην οικογένειά σας έχετε κάνει ρύθμιση δανείων; Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός σε αυτό όταν έχετε την φωλιά σας λερωμένη….Να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα αν έχει συγγενή που έχει ρυθμίσει τα δάνειά του και με τι προνομιακούς όρους».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 15:56