Με αφορμή τις ψευδείς ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Λέσβο, σχετικά με τη δημιουργία νέου καταυλισμού αιτούντων άσυλο προσφύγων στο Πέραμα της Γέρας, όπου υποτίθεται πως θα μεταφέρονταν και 10.000 έως 17.000 άτομα, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο καλεί στη «συγκρότηση ενός μετώπου λογικής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό το «μέτωπο λογικής» είναι «κάτι παραπάνω από αναγκαίο» – θα συγκροτηθεί δε, «απέναντι στην επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα όλων εκείνων που θέλουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στο «προσφυγικό» και τις αγωνίες των κατοίκων της Γέρας και όλου του νησιού».

Οι ψευδείς ειδήσεις, η διάδοση των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων, δημιουργία ομάδων περιφρούρησης αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η διαχείριση του προσφυγικού είναι μία δύσκολη και σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Κυρίως όμως, δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση οι αγωνίες, ακόμα και η δικαιολογημένη ένταση, κατοίκων της Λέσβου, που εδώ και τρία χρόνια πιέζονται από τις προσφυγικές ροές. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τον προβληματισμό, ακόμα και την αμφισβήτηση που μπορεί να έχει, μέρος των κάτοικων του νησιού απέναντι στην διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Άλλωστε και από αυτό, όταν έλθει η ώρα, η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες της Λέσβου.

Θέλουμε όμως – σημειώνεται στην ανακοίνωση – να είμαστε απολύτως καθαροί: Η εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων του νησιού και ειδικότερα της Γέρας, με την διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της ‘πολιτικής εκμετάλλευσης’».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για το κλίμα που δημιουργήθηκε επιρρίπτονται ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγορείται για προσπάθεια εκμετάλλευσης του «προσφυγικού» ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο διχασμός της τοπικής μας κοινωνίας και η καλλιέργεια κλίματος φόβου, που επιχειρούν συγκεκριμένοι κύκλοι, με στόχο την συγκρότηση της παρουσίας τους στις επερχόμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, όπως άλλωστε πολύ καθαρά παρουσίασε στην συγκέντρωση στο Πέραμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα από τους πολίτες!» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης