ΣΥΡΙΖΑ: «"Μπαμπούσκα" η ΝΔ: Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 15:43
ΣΥΡΙΖΑ: «"Μπαμπούσκα" η ΝΔ: Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς»
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η Κουμουνδούρου με non paper που φέρει τον τίτλο: «"Μπαμπούσκα" η ΝΔ: Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς».

«Η Ν.Δ. του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσέρχεται στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα, τα ψηφοδέλτια και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά» τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατίθεται αυτούσιο το non paper της Κουμουνδούρου


Η Ν.Δ .του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσέρχεται στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα, τα ψηφοδέλτια και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά. Η Ν.Δ. εξακολουθεί να υπερασπίζεται την πολιτική του Β. Σόιμπλε για την Ευρώπη. Μια πιθανή επάνοδός της στη διακυβέρνηση της χώρας θα σημάνει την απώλεια εδάφους που κερδήθηκε μετά από σκληρή μάχη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σε μια σειρά κρίσιμους τομείς που αφορούν την ελληνική κοινωνία: την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την απόκρουση των απολύσεων, τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η Ν.Δ. καλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πει «ναι σε όλα» και, ταυτόχρονα, στελέχη της ζητούσαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει ελέγχους στις τράπεζες για να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση, αντί να συμπαραταχθούν στη μεγάλη μάχη για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί ο κ. Μεϊμαράκης, τα στελέχη του κόμματός του δεν έχουν κανέναν δισταγμό να αποκαλύψουν τον σχεδιασμό της ΝΔ. Σε χτεσινή εκδήλωση της Ν.Δ., η ευρωβουλευτής του κόμματος, Μ. Σπυράκη, ήταν ξεκάθαρη: Η Ν.Δ. θα επιδιώξει άμεσα να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλαγές στο ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία. Με άλλα λόγια: Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πλήρης αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, παιδεία και υγεία παραδομένη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Ν.Δ. δεν άλλαξε πρόσωπο, δεν άλλαξε περιεχόμενο πολιτικής. Συνεχίζει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων που κερδίζουν από την κρίση, εκπροσωπεί το φαύλο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Εκπροσωπεί τους δωρολήπτες της Siemens, τους τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και τους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, οι οποίοι με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν για πρώτη φορά να απολογηθούν στη δικαιοσύνη.

Τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου είναι ιστορικής σημασίας. Στις 20 Σεπτέμβρη καλούμαστε να επιλέξουμε:

- Δημοκρατία, δικαιοσύνη και προκοπή, ή παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής;

- Σταθερότητα, ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική, ή επαναφορά του συστήματος συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης;

- Ελπίδα και αλλαγή προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ή συντήρηση και ολιγαρχία;

- Σκληρή διαπραγμάτευση, ή «ναι σε όλα» και πλήρη παράδοση στους δανειστές;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 15:48