«Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν οφείλουν, έστω και τώρα, να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το Δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της είδησης για τη σύλληψη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει ότι «οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους, αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το “πάγωμα” και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής σύμβασης, μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «η έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας απαιτεί έμπρακτα αποτελέσματα και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης