«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία, εν μέσω μιας πανδημίας που ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την τεράστια αξία που έχει ένα ισχυρό δημόσιο συστήματος υγείας για όλους και όλες» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι «η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και των εργαζομένων σε αυτό, πρέπει να προχωρήσει τώρα».

Σημειώνει ότι «πλέον όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν στην πράξη ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ακόμα και όσοι μέχρι πρότινος μιλούσαν για κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις γιατρών» σχολιάζει. Διευκρινίζει ωστόσο ότι αυτή η αναγνώριση «δεν μπορεί να μένει μόνο στα λόγια» και ότι χρειάζονται πράξεις, «οι δημόσιες δομές υγείας πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμες προσλήψεις, υποδομές και εξοπλισμό τώρα». Στο ίδιο πνεύμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «κανένα χειροκρότημα και κανένας έπαινος στους εργαζόμενους από μόνα τους δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα ατομικά μέσα προστασίας που χρειάζονται στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τον ιό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ότι: είναι άμεση αναγκαιότητα η αύξηση των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ, με επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού και να υπάρξει κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό, με αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ, καθώς και ουσιαστική αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

«Στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος. Η αλληλεγγύη και η υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει η ελληνική κοινωνία είναι σημαντική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την οργανωμένη και συντεταγμένη ευθύνη της πολιτείας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει καταληκτικά πως «η καθολική κάλυψη με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι απλώς ένα μέτρο αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης, αλλά διαχρονικός παράγοντας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης