«Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου «που στοχοποιεί δημοσιογράφους διεθνών Μέσων και ταυτίζει τα Μέσα αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει στη δική του ανακοίνωση.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Θα ήταν μόνο για γέλια αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά κι αν δεν βιώναμε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από μια κυβέρνηση που επί τρία χρόνια επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς χειραγώγησης και φίμωσης της ενημέρωσης. Το οξύμωρο βέβαια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ότι την ίδια στιγμή που στοχοποιεί Μέσο και δημοσιογράφο, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση Κουκάκη και την απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση στις 2 Αυγούστου απάντησε, αρνούμενη ότι έχει το Predator, ανατρέχοντας για πολλοστή φορά σε κάποιους άγνωστους «εθνικούς λόγους» για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Επιβεβαιώνει ότι – ενώ είχαν υπάρξει καταγγελίες Κουκάκη και Ανδρουλάκη – η Κυβέρνηση ζητούσε από την Επιτροπή… να μην ενστερνίζεται «βιαστικά και γραπτώς… συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».

«Επιβεβαιώνει, τέλος, ότι -λίγα 24ωρα πριν παραδεχτεί ότι παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη- η Κυβέρνηση αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της ΕΕ για το θέμα του Predator και των υποκλοπών και καλούσε την αρμόδια Γενική Διευθύντρια να απευθύνεται στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο κατ’ ιδίαν για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα ανακύπτει».

Κλείνοντας αναφέρει: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Οικονόμου μετά από αυτό το αίσχος είναι να παραιτηθεί. Θα γλιτώσει και τον περαιτέρω προσωπικό διασυρμό για τα ψέματα που θα συνεχίζει να λέει για τις παρακολουθήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο του Politico στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης