Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εισηγητή του κόμματος Τάσου Κουράκη.

Μιλώντας στο Β’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Κουράκης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι ενισχύει την παραπαιδεία και ταυτόχρονα καταργεί τη δημόσια εκπαίδευση ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το λύκειο σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2.500 εκπαιδευτικοί στέλνονται σε μία αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαθεσιμότητα με στόχο την απόλυση ενός μεγάλου μέρους από αυτών και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του όταν θα γίνει κυβέρνηση, θα επανορθώσει τις αδικίες.

Νωρίτερα, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης υπεραμύνθηκε των νέων αλλαγών κάνοντας λόγο για ένα νομοσχέδιο – τομή στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα.
Παράλληλα απέρριψε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό λύκειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης