Θέματα που αφορούν τον τουρισμό της Κρήτης και την οδική ασφάλεια συζήτησαν απόψε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τη συμμετοχή βουλευτών, του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνου Λειβαδά και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Κατά τη συνάντηση συμμετείχαν και κατέθεσαν προτάσεις για την οδική ασφάλεια της Κρήτης εκπρόσωποι του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη-μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, γιατί η Κρήτη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας και προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο» δήλωσε μετά τη σύσκεψη η υπουργός Τουρισμού. Ακόμη τόνισε ότι έχει συζητηθεί και με τον ιδιωτικό τομέα σε πιλοτικό επίπεδο η επέκταση της τουριστικής περιόδου για την ανάπτυξη θρησκευτικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και τουρισμού κρουαζιέρας.

Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι συζητήθηκε και το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη στο οποίο, όπως είπε, «επίσης αναλαμβάνουμε δράσεις έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να δείξουμε όλοι την ευθύνη που απαιτείται».

Εξάλλου αναφερόμενη στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία των βουλευτών, του περιφερειάρχη, θα γίνει σύσκεψη για το θέμα στην Αθήνα μέσα στον Ιούλιο, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι «ως Υπουργείο Τουρισμού μάς ενδιαφέρει η οδική ασφάλεια στην Κρήτη, και προς αυτήν την κατεύθυνση σύντομα θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης πάνω στον τομέα της πρόληψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «ως Περιφέρεια Κρήτης είχαμε και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια με το Υπουργείο Τουρισμού, και θεωρώ ότι και τα επόμενα θα έχουμε τη στήριξη του για να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Κρήτη».

Ο ίδιος αναφερόμενος στον τομέα της οδικής ασφάλειας, τόνισε: «Η Περιφέρεια μας, με τις λίγες χρηματοδοτήσεις που έχει και παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ο ΒΟΑΚ, κατορθώσαμε και βρήκαμε 10 εκατ. ευρώ, και μέσα στον Ιούλιο δημοπρατείται το έργο για παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Οδικής Ασφάλειας. Για το επαρχιακό δίκτυο είμαστε πανέτοιμοι, έτσι ώστε μέσα στον Ιούλιο να μπορούμε να βρούμε τις χρηματοδοτήσεις».

Τέλος, επισήμανε: «Συνεννοηθήκαμε όλοι, η υπουργός, οι βουλευτές της Κρήτης να ενώσουμε δυνάμεις να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να γίνει ο βόρειος οδικός άξονας. Η θέση η δική μας για τον ΒΟΑΚ είναι ξεκάθαρη: χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Ευρωπαϊκούς πόρους. Εμείς έχουμε άριστη συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και έχουμε πει όχι διόδια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης