Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δημιουργία νέου κόμματος αποφασίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως φάνηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης που είχε με συνεργάτες του στο Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς.

Οι εξελίξεις με την προεδρική εκλογή και η επιλογή Δήμα οδήγησαν στην επίσπευση των κινήσεων στο στρατόπεδο ΠαπανδρέουΟι διαφωνίες για τους χειρισμούς Βενιζέλου σχετικά με τη Δημοκρατική Παράταξη, η οριστική ρήξη του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα δυσοίωνα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και κυρίως οι εξελίξεις με την προεδρική εκλογή οδήγησαν στην επίσπευση των κινήσεων στο στρατόπεδο Παπανδρέου και στην άμεση λήψη δράσης.

«Ο κύβος ερρίφθη, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι αποφασισμένο» έλεγαν αμέσως μετά τη συνάντηση στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη. Άφηναν ανοικτό, ωστόσο, το πότε θα ανακοινωθεί. Αυτό που μελετούν είναι αν θα το κάνουν πριν από την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου ή αρχές του νέου έτους, εφόσον διαλυθεί η Βουλή και πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Βλέπουν πρόωρες εκλογές

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Γιώργος Ελενόπουλος και ο Γιώργος Πετρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παπανδρεϊκό στέλεχος σχολίασε με χιούμορ πως όχι τους 180 αλλά ακόμα και τους 155 μπορεί να μη μαζέψει ο Αντώνης ΣαμαράςΟ ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήρε σαφή θέση, αρκούμενος απλώς να καταγράφει τις παρατηρήσεις των συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ξεκίνησε με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής από Σαμαρά – Βενιζέλο αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε επί τάπητος το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ειδικά μετά τη στάση πολλών ανεξάρτητων βουλευτών και της ΔΗΜΑΡ που δεν φάνηκαν να στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.

«Φαίνεται ότι το στοίχημα για τη συγκυβέρνηση είναι το αν θα μαζέψει όχι τους 180 αλλά τους… 155» σχολίαζε με χιούμορ παπανδρεϊκό στέλεχος.

Διαβάστε επίσης:
Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, 13:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης