Οι αποδράσεις από τις ελληνικές φυλακές βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας στις φυλακές της χώρας απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο επίκεντρό της βρέθηκε, όπως αναμενόταν, και το θέμα των αποδράσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου συμμετείχαν συνολικά 34 Διευθυντές από τις φυλακές με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, και ανώτατων στελεχών του υπουργείου.

Εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια

Η ασφάλεια εσωτερική και εξωτερική των καταστημάτων κράτησης, εξετάστηκε εκτενώς. Ιδίως δε έγινε εκτενής αναφορά στην προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Από την πλευρά του υπουργού υπήρξε ενημέρωση προς τους Διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.
Σαφείς οδηγίες

Παράλληλα δόθηκαν σαφείς οδηγίες για τη λειτουργία των Τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και την στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών, με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα, όπως και στην κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης, ενώ δεσμεύθηκε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του ενικού γραμματέα και άλλων στελεχών του υπουργείου στις φυλακές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης