Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το προσφυγικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 17:28
Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το προσφυγικό
Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στη μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αλλά και οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών.

Όπως έγινε γνωστό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληρότητα των θέσεων κατά 80%, δεσμεύθηκαν να κρατήσουν διαθέσιμα κάποια εισιτήρια.

Επίσης, σε καθημερινή πλέον βάση, θα ενημερώνεται αναλυτικά ο κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον αριθμό διαθεσιμότητας των θέσεων στα πλοία, όπως αυτά δηλώνονται στις εμπλεκόμενες Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου και στα κατά τόπους ναυτικά πρακτορεία.

Παρά την αυξημένη επιβατική κίνηση που παρατηρείται, λόγω των ημερών, επιδιώκεται η σταδιακή αποσυμφόρηση των νήσων από το μεγάλο αριθμό μεταναστών-προσφύγων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

Το τελευταίο 24ωρο, 665 παράτυποι μετανάστες διασώθησαν σε 25 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που πραγματοποιήθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 17:29