Για τα προβλήματα που απασχολούν τον τεχνικό κλάδο της χώρας συζήτησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,Κώστας Καραμανλής με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ ,Γιώργο Στασινό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικές εταιρείες και γενικότερα οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και οι μελετητικές εταιρείες, παράλληλα με τους στόχους της αναθέρμανσης της οικονομίας και της ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που ήδη προωθούνται και περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή θεσμοθετείται το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, που αφενός θα βοηθήσει τόσο στον σχεδιασμό των έργων όσο, κυρίως, στην ορθή και προγραμματισμένη συντήρησή τους και αφετέρου αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που υλοποιείται μέσα σε λίγους μήνες. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι η δημιουργία του ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Υποδομών αποτελεί αίτημα του ΤΕΕ που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τη νομοθέτησή του, σημείωσε ότι η Πολιτεία οφείλει να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την υλοποίησή του και εξέφρασε τη διαθεσιμότητα και την τεχνογνωσία του ΤΕΕ για τον σχεδιασμό και λειτουργία του. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου είναι έτοιμες να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες που προβλέπει το νομοσχέδιο ώστε το έργο δημιουργίας του Μητρώου  να ξεκινήσει άμεσα και να αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2020. Όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που έχει αργήσει και πρέπει, αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου, να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της διοίκησης που θα κληθούν να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης