«Συστράτευση στην αναγκαία εθνική προσπάθεια για την προοδευτική αλλαγή της χώρας»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 22:20
«Συστράτευση στην αναγκαία εθνική προσπάθεια για την προοδευτική αλλαγή της χώρας»
«Μοναδικό μου μέλημα (είναι) να αποκτήσει ουσιαστικό, προοδευτικό πολιτικό πρόσημο, το εγχείρημα της συνεργασίας μας»: με τα λόγια αυτά περιγράφει το δικό του ρόλο στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Κατά συνέπεια, το συνέδριο θα επιτύχει «αν συστρατευθούμε όλοι, χωρίς αστερίσκους, στην αναγκαία εθνική προσπάθεια για την προοδευτική αλλαγή της χώρας. Να αφήσουμε όλα τα άλλα στην άκρη. Να αφοσιωθούμε στη διαμόρφωση μιας οραματικής και μαζί ρεαλιστικής, αξιόπιστης και αποτελεσματικής πρότασης προοδευτικής διακυβέρνησης».

Παραλλήλως, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι μέσω της διαδικασίας ανάδειξης του επικεφαλής του, καταδείχθηκε ότι «το εγχείρημα έχει ρίζες στην κοινωνία, διαμορφώθηκε μια σημαντική δυναμική». Ταυτοχρόνως αναφέρει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, που εγγυώνται ότι μπορούμε να απευθυνθούμε προς τους συμπολίτες μας με αξιοπιστία, απέναντι στις αδιέξοδες και καταστροφικές επιλογές της συντήρησης, είτε της Δεξιάς είτε της σημερινής εθνικολαϊκιστικής κυβερνητικής συμμαχίας».

Όσον αφορά, τέλος, τις συζητήσεις για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τη διαφωνία του με τη θέση της ΝΔ και τούτο γιατί «σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να υπεκφεύγει βάζοντας ως όρο τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο -καταλήγει ο κ. Παπανδρέου- να κάνουν τον κ. Καμμένο ρυθμιστή αυτής της εθνικής υπόθεσης».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 22:20