Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τη δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα που του παρέχεται από τον κανονισμό της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη κατέθεσε εκ νέου ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος στην πολύωρη κατάθεσή του υποστήριξε ότι κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέβαλε ο ίδιος προσπάθειες για να παραδοθεί από τις γαλλικές Αρχές η λίστα Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες που έκανε για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν τηλεφωνικές.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης