Οποιαδήποτε απόφαση θα συνυπολογίσει όλα τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης 14 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν καταθέσει ερώτηση πριν από μερικές ημέρες προς το Υπουργείο Οικονομικών, καλώντας την κυβέρνηση, πριν οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της, να λάβει υπ’ όψιν της και να αντιμετωπίσει σχεδιασμένα το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας που επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και συνεπώς «η μέριμνα αυτή αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν επισημάνει στο Υπουργείο Οικονομικών ότι «το πετρέλαιο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων» και ακόμη ότι «το αγροτικό πετρέλαιο, με την έννοια του μειωμένου κόστους του πετρελαίου για αγροτική χρήση, είναι μια θετική και αναγκαία επιλογή, που πρέπει λεπτομερώς να σχεδιασθεί, πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις».

Από τις διατάξεις της Οδηγίας 2003/96/ΕΚ, σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν ορίζονται διαφοροποιημένοι συντελεστές αναλόγως του γεωγραφικού διαμερίσματος. Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση θα συνυπολογίσει όλα τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών και παραθέτει την πρόνοια του υφιστάμενου συστήματος για τη διαδικασία επιστροφής φόρου του πετρελαίου που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Την ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. : Νίκος Σαλαγιάννης, Έκτορας Νασιώκας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Καρτάλης, Τόνια Αντωνίου, Μιχάλης Τζελέπης, Σούλα Μερεντίτη, Κώστας Σπηλιόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Άγγελος Μανωλάκης, Όλγα Τέντε – Ρεντάρη και Σπυροπάνος Μαργέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης