Ο πατέρας του Ε. Βενιζέλου έδωσε πάρκο 310 τ.μ. σε γειτονιά της Ξάνθης και πήρε οικόπεδο  με τετραώροφη πολυκατοικία στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδιπλώθηκε στον αέρα και ζήτησε από τον πατέρα του να επιστρέψει το οικόπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2002  ο δικηγόρος Βασίλης Βενιζέλος, πατέρας του βουλευτή και πρώην υπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου, κατέθεσε άιτηση στην ΚΕΔ με την οποία ζητούσε την ανταλλαγή του οικοπέδου που κατείχε, επειδή η νομαρχία Ξάνθης ζήτησε να διατηρηθεί ως πάρκο, με κάποια άλλο δημόσιο ακίνητο στην περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής του πάρκου, με ένα οικόπεδο στην οδό Τσαλδάρη στο κέντρο της Ξάνθης, μέσα στο οποίο όμως βρίσκεται ημιτελής τετραώροφη οικοδομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου του κ. Βενιζέλου εκτιμήθηκε σε 241.275 ευρώ. Το Σώμα Ορκωτών ελεγκτών το εκτίμησε σε 390.000 και η Ομάδα Εργασίας της ΚΕΔ Καβάλας κατέληξε σε 360.000 ευρώ.

Στο οικόπεδο της οδού Τσαλδάρη, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου,  η αντικειμενική αξία ορίστηκε σε 188.745 ευρώ. Το Σ.Ο.Ε το εκτίμησε σε 325.000 και η Ομάδα Εργασίας της ΚΕΔ Καβάλας κατέληξε στις 314.000 ευρώ.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα.  Πώς είναι δυνατόν ένα οικόπεδο του δημοσίου στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης, με πενταώροφη ημιτελή πολυκατοικία μέσα σ’ αυτό, να είναι φθηνότερο από ένα οικόπεδο σχεδόν ιδίας έκτασης χωρίς ακίνητο, σε περιφερειακή οδό της πόλης;

Υπάρχει και προϊστορία στο θέμα. Το μικρό πάρκο περιήλθε στα χέρια του κ. Βενιζέλου το 2002, μετά από ανταλλαγή 2/7 που κατείχε ο ίδιος, από πέντε οικόπεδα μέσα στην πόλη της Ξάνθης, με την ΚΕΔ.

Ο νομάρχης Ξάνθης, Γιάννης Παυλίδης όμως αντέδρασε, ζητώντας να παραμείνει ο χώρος πάρκο, αφού ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Μουσείο Καπνού της πόλης.

Τελικά η ΚΕΔ κατέληξε στο οικόπεδο της οδού Τσαλδάρη, που ναι μεν είναι μικρότερο από την έκταση του πάρκου, αλλά βρίσκεται στην εμπορική περιοχή της πόλης και μέσα σε αυτό βρίσκεται ήδη χτισμένη ημιτελής πενταόροφη οικοδομή.

«Η διαδικασία ανταλλαγής ήταν καθόλα νόμιμη» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης, ο δικηγόρος Βασίλης Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου απέναντί του, για μία υπόθεση που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

Όμως, παρά τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του βουλευτή και πρώην υπουργού κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας στροφή 180ο ζήτησε από τον πατέρα του να επιστρέψει το οικόπεδο με την πολυκατοικία.

Η επιστολή του Βασίλη Βενιζέλου στην εφημερίδα της Ξάνθης.

«Η ΚΕΔ διαχειρίστηκε το θέμα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του δημόσιοι συμφέροντος, εξαντλώντας παράλληλα κάθε περιθώριο που αφορούσε στον προσδιορισμό της αξίας των προς ανταλλαγή ακινήτων» αναφέρει το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΕΔ που εστάλη στη zougla.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης