Δ.Κ.

Τα λευκά κολάρα, οι τραπεζίτες και το περιβόητο άρθρο περί ευθύνης υπουργών ήταν στην ατζέντα της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, η οποία πυροδότησε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε με τη σειρά του ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί, όπως είπε, δεν απέπεμψε τον υφυπουργό του Στέλιο Πέτσα ή δεν ζήτησε συγγνώμη, όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση μίλησαν για fake news του Αλέξη Τσίπρα.

Φωτιές άναψε και η διάταξη της κυβέρνησης που δίνει -σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση- το δικαίωμα σε υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές να αποδεσμεύουν περιουσιακά τους στοιχεία ή κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί.

«Ντροπή σας να μιλάτε για το δόγμα ”νόμος και τάξη” απέναντι στους αδύναμους και την ίδια στιγμή να απαλλάσσετε μεγάλους, ισχυρούς μπαχαλάκηδες με κοστούμια και γραβάτες, οι οποίοι περνάνε ζωή χαρισάμενη στο εξωτερικό εναντίον των κορόιδων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω ποιους αφορά, αν το ξέρετε εσείς, μιλήστε με ονόματα και διευθύνσεις, κι αν είναι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, ονοματίστε τους να δούμε αν είχαν σχέση μαζί σας, γιατί μπορεί να υπάρχουν και μπαχαλάκηδες με βρόμικο κολάρο και χωρίς γραβάτες» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, διαψεύδοντας το άρθρο των «Financial Times» που μιλούσε για διάταξη-ντροπή που θα απελευθερώσει 1,2 δις βρόμικο χρήμα.
«Χαθήκατε και πάλι στη μετάφραση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στη ρύθμιση που λύνει τα χέρια των τραπεζιτών να διευθετήσουν τα «κόκκινα» δάνεια χωρίς να κινδυνεύουν να καταλήξουν στον Κορυδαλλό, ο Αλέξης Τσίπρας το ’φερε από κει, το ’φερε από δω, αλλά τελικά πήγε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στα όσα ακούγονται για την εξαγορά της Forthnet έναντι πινακίου φακής κι εφόσον της έχουν κουρευτεί τα «κόκκινα» δάνεια.

«Την καραμέλα της διαφθοράς δεν μπορείτε να την αναμασάτε, γιατί δοκιμαστήκατε και αποτύχατε» είπε ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης