ΥΠΕΞ: Η Τουρκία με θράσος βαφτίζει «εποικοδομητικό πνεύμα» την αδιαλλαξία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 12:17
ΥΠΕΞ: Η Τουρκία με θράσος βαφτίζει «εποικοδομητικό πνεύμα» την αδιαλλαξία
Οξεία και άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου στη σημερινή επιθετική δήλωση του Τούρκου ομολόγου του και την επίρριψη ευθυνών του ναυαγίου της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εν λόγω δήλωση τόνισε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει "εποικοδομητικό πνεύμα" την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Κραν Μοντανά».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισήμανε επίσης ότι «η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των χθεσινών δηλώσεών του από την Ακτή Ελεφαντοστού, ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια ''ανόητη πρόταση'' που προέβλεπε κατάργηση του ''δικαιώματος'' μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών».

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Υπεύθυνος ο Κοτζιάς για το «ναυάγιο» στο Κυπριακό - Απαράδεκτες οι δηλώσεις του

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 14:28