Απαισιόδοξος για την αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αλλά και την επόμενη, στις 25 Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημειώνοντας ότι το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας του προωθείται είναι πιο σκληρό και από το υπάρχον μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι εάν η κυβέρνηση στις 25 του μήνα αποδεχθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, ο ελληνικός λαός θα χάσει άμεσα το δικαίωμα να ορίζει μόνος την τύχη του. «Κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμπεραίνω λοιπόν», είπε ο κ. Τσίπρας, «ότι εδώ δημιουργείται ένα κλίμα, και από τις χαμηλές προσδοκίες που επιμελώς διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει από τη Σύνοδο Κορυφής, για να μπορέσει η κυβέρνηση την επόμενη της Συνόδου Κορυφής, με όσα λίγα πάρει για το ζήτημα του χρέους, να δικαιολογήσει το ‘ναι’ στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».

«Και αυτό το ‘ναι’», πρόσθεσε, «θα είναι οδυνηρό για τη χώρα μας, γιατί θα είναι το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που θα πετάει στα σκουπίδια ο κ. Παπανδρέου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης