Για τον προγραμματισμό των έργων του φυσικού αερίου, τη δυνατότητα σύνδεσης των περιοχών με δίκτυο, αλλά και με αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις συμπιεσμένου φυσικού αερίου, ενημέρωσε τους δημάρχους του νομού Λάρισας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «σκοπός της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί η πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρηματιών σε ένα ωφέλιμο περιβαλλοντικά και οικονομικά καύσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ουσία είναι πως έτσι θα έχουμε πολύ μικρότερες εκπομπές για τα αέρια του θερμοκηπίου. Πρόκειται για ένα καύσιμο που πλέον έχει πολλούς παρόχους για την Ελλάδα. Επίσης έχει δυνατότητα συναγωνισμού ώστε να έχουμε χαμηλή τιμή και ελευθερία προμηθειών, αλλά και μια μείωση του κόστους η οποία -με βάση τον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης- φέτος φτάνει έως και 40%», σημείωσε.

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε μεταξύ άλλων πως μέσα στον Ιούνιο το υπουργείο θα παραδώσει τις προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις του συμπιεσμένου φυσικού αερίου, αλλά και τις δυνατότητες δικτύων για τις περιοχές της επαρχίας.

«Αυτό σημαίνει δουλειά για νέους επιστήμονες, ασφαλείς εγκαταστάσεις, καλύτερο περιβάλλον και ισχυρή επιχειρηματικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία της νέας Ελλάδας που χρειαζόμαστε» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κ. Φάμελλος συμμετείχε στα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του στη πόλη της Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης