Για κινητροδότηση των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στη συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, που θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου και πρόκειται να υπογραφεί εντός της ημέρας, αλλά και για τιμωρία όσων δεν την τηρούν έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Θα υπάρχει προσδιορισμός ελαχίστων ορίων για να πάρει κάποιος αυτό το σήμα, θα υπάρχει λογική κινητροδότησης και θα υπάρξει τιμωρία σε όποιον μπει (στη συμφωνία) και δεν την τηρήσει. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» διεμήνυσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς προειδοποίησε ότι από την 1η Αυγούστου οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών θα είναι πολύ έντονοι στις τουριστικές περιοχές, ενώ χαρακτήρισε τον συντελεστή 13% ως κίνητρο νομιμότητας.

«Θέλουμε να επανέλθουμε στο 23% ή να αποδείξουμε στους δανειστές ότι μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους χωρίς να μειωθούν τα έσοδα;» διερωτήθηκε.

«Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Θα κάνει τη δουλειά της σωστά η αγορά; Δεν μπορεί να υπάρχει η λογική ο σώζων εαυτόν σωθήτω…» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης