Σκουρλέτης: Δημόσιος έλεγχος στον ΑΔΜΗΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015, 15:35
Σκουρλέτης: Δημόσιος έλεγχος στον ΑΔΜΗΕ
Την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού υπογράμμισε σήμερα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτό το ποσοστό της συμμετοχής άλλα και της χρηματοδότησης της μεταβίβασης της θυγατρικής ΑΔΜΗΕ. Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο των επαφών σε τεχνικό επίπεδο που θα ξεκινήσουν αύριο μεταξύ στελεχών του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλετη τα άλλα θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή οι δημοπρασίες τύπου NOME καθώς και το άνοιγμα της λιανικής περιλαμβάνονται "ασαφώς” στο πακέτο που συμφωνήθηκε.

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο υπουργός με το προεδρείο του ΣΕΒ και στο οποίο κυριάρχησαν θέματα ενέργειας χωροταξίας και περιβάλλοντος. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας εξερχόμενος, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και η πλευρά του ΣΕΒ υπογράμμισε την πεποίθηση ότι " είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε για την επιτυχία στη διαπραγμάτευση”.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της διακοψιμότητας ενώ ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φέσσας τόνισε ότι τα capital controls θίγουν τους πάντες αφού σημαντικό μέρος της παραγωγής εξαρτάται από τις εισαγωγές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015, 15:35