Η τελευταία περίοδος της θητείας της κυβέρνησης «συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η πλέον γόνιμη και επωφελής για την οικονομία και την κοινωνία»: το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω συνέντευξής του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαντλήσει την τετραετία, διότι αντιλαμβάνεται πως αυτή η τελευταία περίοδος της θητείας της συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η πλέον γόνιμη και επωφελής για την οικονομία και την κοινωνία. Κατά συνέπεια, η προσφυγή στις κάλπες τον προσεχή Μάιο θα περιορίσει αυτήν τη θετική κατά τα αλλά περίοδο για τη χώρα» δηλώνει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ειδικά για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Υπό αυτήν την έννοια δεν αντιλαμβάνομαι τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου που αντικειμενικά λειτουργούν υπονομευτικά ως προς το έργο της κυβέρνησης στην πιο παραγωγική για αυτήν περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω πως ακόμη και από την παρούσα Βουλή υπάρχουν οι απαιτούμενοι συσχετισμοί που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Δεν υποτιμώ, βέβαια, πως οι συνεχείς δηλώσεις εκ μέρους του κυβερνητικού μας εταίρου μάς αποπροσανατολίζουν και κατασπαταλούν το πολιτικό μας κεφάλαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτημα της εφημερίδας για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Φαίνεται πως, παρόλο που ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, η βελόνα κόλλησε στην εποχή του Αντώνη Σαμαρά. Η βαθιά συντηρητική και ακροδεξιά ρητορική έχει πλέον γίνει κυρίαρχη στη σημερινή ΝΔ. Πρόκειται για μια επικίνδυνη συνειδητή πολιτική επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ που νομιμοποιεί πολιτικά την Ακροδεξιά και δημιουργεί φοβικά σύνδρομα σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για την προσπάθεια ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης απαντά ότι «δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένα κόμμα σαν και αυτά που ήταν τα πάλαι ποτέ κόμματα του δικομματισμού, δηλαδή κόμμα οπαδών που λειτουργούσαν ως πελατειακά δίκτυα. Δεν υποτιμάμε την κρίση του κομματικού φαινομένου, γι’ αυτό και αναζητούμε νέες μορφές επικοινωνίας ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους. Όπως βλέπετε, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η οικοδόμηση ενός ανοιχτού, μαζικού κόμματος της Αριστεράς στην εποχή μας».

Τέλος, για εκείνους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, διευκρινίζει ότι «δεν έφυγαν όλοι ασκώντας την ίδια κριτική. Υπήρχαν δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν μια διαφορετική στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων, ιδιαίτερα στο θέμα της Ευρώπης ή ακόμα και του ρόλου της Αριστεράς σε συνθήκες ανάληψης της διακυβέρνησης. Προφανώς, οι διάφορες μας με τους συγκεκριμένους συντρόφους παραμένουν μεγάλες. Δεν είναι, όμως, έτσι για τους περισσότερες που αποστασιοποιήθηκαν από το 2015 και μετά. Αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν ένα πολύτιμο πολιτικό προσωπικό με το οποίο έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε και να πούμε στην από εδώ και πέρα περίοδο. Έχουμε ανάγκη ως πολιτικός χώρος από τις επισημάνσεις τους και τη συμβολή τους, όπου είναι δυνατό. Με δυο λόγια, πιστεύω στην ανάγκη ενός πολύμορφου διαλόγου και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας σχέσης επικοινωνίας με όλο αυτόν τον κόσμο που διατηρεί τις ευαισθησίες του, την κινηματική του πρακτική και τον ριζοσπαστισμό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης