«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν στη βάση προγράμματος και αρχών περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές αυτό» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αποκλείοντας για την ώρα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας ωστόσο μία χαραμάδα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως για να μπορέσει κάποιος να μιλήσει για μια ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με τον χώρο από τον οποίο προέρχεται το ΠΑΣΟΚ θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη σημερινή του μορφή αλλά και τη στάση του απέναντι στο Μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως, θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση: Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, στις πολιτικές λιτότητες, στο πώς αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της αγοράς και το κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν πέντε πράγματα που είναι αναγκαίο να γίνουν, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα του Μνημονίου. Αν επιμείνουμε ότι το Μνημόνιο πρέπει να παραμείνει, αυτός ο χαλκάς στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης