Σκουρλέτης: Συνεργασίες με όμορους χώρους, υπό προϋποθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 12:32
Σκουρλέτης: Συνεργασίες με όμορους χώρους, υπό προϋποθέσεις
Την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος σε μια εποχή που δεν έχει «το άλλοθι του μνημονίου» και την επιδίωξη συνεργασιών με «όμορους πολιτικούς χώρους, υπό προϋποθέσεις» τονίζει ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

«Μας ενδιαφέρει το κομμάτι της λεγόμενης Κεντροαριστεράς που χειραφετείται από τον σοσιαλφιλελευθερισμό» σημειώνει, ενώ στα περί «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Δεν είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να υιοθετήσουμε κάτι που απέρριψε τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική κοινωνία».

Σημειώνει ότι η ΝΔ είναι «το κόμμα του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με πολύ έντονα διχαστική πολιτική παρουσία» και τονίζει πως εκ των πραγμάτων δημιουργούνται δύο νέοι πόλοι, με κορμό τη ΝΔ στον έναν και τον ΣΥΡΙΖΑ στον άλλο.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι το κόμμα πρέπει «να ξαναμάθει να λειτουργεί, να βγει από το τέλμα και τον λήθαργο» και υπογραμμίζει ότι «η εποχή που το κόμμα παρακολουθούσε τη διαπραγμάτευση και τις αξιολογήσεις τελείωσε. Τώρα πλέον δεν έχουμε το άλλοθι του μνημονίου, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες είναι πολλές».

Σε ό, τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, αναφέρει ότι τα κριτήρια για συνεργασίες θα είναι «πρώτα απ' όλα αυτοδιοικητικά», προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιδιώξουμε πλατιές, νικηφόρες συνεργασίες, που θα έχουν όμως σαφές προγραμματικό στίγμα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 12:32