Την απώλεια των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013 καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση του ΕΣΠΑ, ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι οι επτά μήνες απραξίας της Κυβέρνησης επισφραγίζονται και με την απώλεια κοινοτικών πόρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον Ιούνιο του 2012 η Νέα Δημοκρατίας παρέλαβε ένα ΕΣΠΑ κολλημένο στο 37% και το παραδώσαμε στο τέλος του 2014 με απορρόφηση στο 85%. Οι επιδόσεις της Κυβέρνησης όμως υπήρξαν απογοητευτικές. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβε έργα σε πλήρη εξέλιξη και τα ανέκοψε» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομίας παραδέχεται πλέον τον κίνδυνο να χαθούν πόροι και σχεδιάζει την απένταξη έργων 1,4 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και την προώθηση τους στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο ως έργα γέφυρες, τορπιλίζοντας έτσι τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για την επταετία 2014-2020.

«Επισημάναμε πολλές φορές τον κίνδυνο απώλειας πόρων και την τραγική αδράνεια στην εκκίνηση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου. Η κρίση ρευστότητας γιγαντώθηκε από ανεπάρκειες και ατυχείς χειρισμούς της Κυβέρνησης, που κόστισαν και κοστίζουν δεκάδες δις εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης