Στην Ελλάδα πέταξε το μπαλάκι για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin.

Από την Ελλάδα εξαρτάται το αν μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, υπογράμμισε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών«Το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση» τόνισε, ενδεικτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την επόμενη δόση του προγράμματος, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία εκταμίευση, δίχως τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα». Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το αν μπορεί να καταβληθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση του προγράμματος, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, απάντησε με ψυχρότητα και κυνικά: «Όχι».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, διευκρίνισε ότι «ακόμη και οι εταίροι μας στην Ουάσιγκτον έχουν κατανοήσει πλέον, ότι η ελάφρυνση δεν είναι εφικτή, με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε.».

Από την Ελλάδα εξαρτάται το αν μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, υπογράμμισε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο του Ecofin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι υποχρεώσεις της Βρετανίας σε σχέση με την ΕΕ δεν θα ολοκληρωθούν με την αποχώρησή της από την ένωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης