Τα διαπιστευτήριά τους στο Σουδάν αναμένεται να επιδώσουν αύριο οι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου, που εδρεύουν στο Κάιρο αλλά είναι επιφορτισμένοι και με τη διπλωματική εκπροσώπηση στη χώρα αυτή που διατηρεί ένα μικρό σε αριθμό ελληνισμό, αλλά παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στα θέματα της ευρύτερης περιφέρειάς της, αν και από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, με πολλές εσωτερικές συγκρούσεις που συχνά πυκνά απασχολούν το διεθνή Τύπο.

Έτσι, ο Έλληνας πρεσβευτής Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο Κύπριος πρεσβευτής Χάρης Μορίτσης θα γίνουν σήμερα δεκτοί με άλλους έξι ομολόγους τους από τον υπουργό Εξωτερικών του Σουδάν, που επίσης θα επιδώσουν αύριο τα διαπιστευτήριά τους στον Πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ Μπασίρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, τόσο ο Κύπριος όσο και ο Έλληνας πρεσβευτής θα συμμετάσχουν σε μία γενικότερη ενημέρωση των αρμοδίων του Σουδάν στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 23 πρεσβευτές.

Οι δύο διπλωμάτες θα έχουν συναντήσεις και με τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Σουδάν, που είναι από τις παλαιότερες στην Αφρική.
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος ενδιαφέρονται για τις καλύτερες διπλωματικές σχέσεις με το Σουδάν, καθώς μέσα από αυτές διανοίγονται πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Οι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου θα επιστρέψουν στο Κάιρο στα μέσα της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι επίσημη επίσκεψη στο Σουδάν και συνάντηση και με τον Ελληνισμό της χώρας πραγματοποίησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης