Μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ο Γ. Σούρλας με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 -41, δήλωσε:

«Με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κ. Ditmir Bushati : «για να συνέλθει η αρμόδια επιτροπή, η οποία θα λύσει επιτέλους το ζήτημα της ταφής των Ελλήνων, οι οποίοι έπεσαν στον αγώνα εναντίον του Άξονα» και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, αρμόδιου για το ζήτημα αυτό, ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η μεγάλη εθνική εκκρεμότητα, με τους άταφους πεσόντες στα πεδία των μαχών, κατά το 1940 – 41 στη Βόρειο Ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε καθώς και με την αναμενόμενη παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ Νικολάου Κοτζιά, από τον οποίο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων ζήτησε να θέσει το θέμα αυτό στον ομόλογό του, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δοθεί τέρμα στην εκκρεμότητα αυτή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης