«Οι μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα μας οδηγήσουν στην κανονικότητα έχουν ως προαπαιτούμενο τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συνεννόηση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων», αναφέρει για προοδευτικές συγκλίσεις Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, σε συνέντευξή του στο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Φόρουμ.

Ο κ. Δανέλλης υποστήριξε ότι υπάρχει προφανέστατα οικονομικό σκάνδαλο στην περίπτωση της NOVARTIS, το οποίο μάλιστα είναι μόνο ένας κρίκος της αλυσίδας σκανδάλων στον χώρο της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επόμενη μέρα μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου, ο κ. Δανέλλης είπε πως «ο προωθητικός συμβιβασμός που επιτρέπει την ύπαρξη και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί και από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ποτέ δεν έμαθε να συνθέτει». «Το δίπολο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” που τόσο μας κόστισε, δεν μπορεί να δίνει τη θέση του στο “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ”. Μια νοσηρή κατάσταση, που επί χρόνια εξελισσόταν και εξαφάνισε δισεκατομμύρια από τις τσέπες του ελληνικού λαού» ανέφερε και προσέθεσε:

«Υπάρχει όμως και πολιτικό σκάνδαλο. Δεν μάθαμε ποτέ να αποτιμούμε τις πολιτικές ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις. Κάποτε έφτανε ένα “mea culpa”, τώρα πλέον ούτε αυτό υπάρχει. Το πολιτικό μας σύστημα οφείλει με ψυχραιμία και σύνεση να αξιολογήσει κέρδη και ζημίες της μέχρι σήμερα στάσης μας και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση να συμβάλλει στην επίλυση ενός μη προβλήματος που κατάντησε πρόβλημα και άγος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης