«Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτικό, όχι φορολογικό σοκ» επεσήμανε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου η εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

 «Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, και για αλλαγή πολιτικής χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές… χθες» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει συνταγματικές τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου δήλωσε: «Είναι προφανώς άδικη και μη βιώσιμη η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι συνταξιούχοι, και αυτό αφορά όλη την οικογένεια, ο παππούς και η γιαγιά ενισχύουν όλη την οικογένεια».

«Με αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της όσα έχουν υπογράφει και δεσμεύουν τη χώρα την επομένη πενταετία τα πράγματα θα είναι δύσκολα» είπε η κ. Σπυράκη και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές. Δεν λέμε στον παππού ότι αύριο το πρωί θα του δώσoυμε 100 ευρώ, αλλά ότι θα βρούμε δουλειά στο εγγόνι με μέτρα όπως μείωση φορολογίας και με διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε συνταγή κανονικότητας όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται να μην ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Δεν έχουμε καλάθι με δώρα, αλλά σοβαρό συγκρατημένο σχέδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρομενη στη σταθεροποίηση της οικονομίας αποσαφήνισε ότι «πρέπει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα από το τραπέζι, τη στιγμή που η κυβέρνηση θεσμοθετεί απλή αναλογική, ακόμα και στους δήμους, προκαλώντας αβεβαιότητα και φέρνοντας το χάος».

Τέλος κατήγγειλε την πρόσληψη μόνιμων υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου για τον έλεγχο του κράτους μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Δεν αναγνωρίζουμε τη διαδικασία. Δεν θα βάλουμε συνταξιούχους και τους πολίτες να πληρώνουν ένα σπάταλο κράτος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης