Για «επικοινωνιακές στρεβλώσεις» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωσή του, με την οποία σχολιάζει ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ‘Αρη Σκέρτσου, για τις δαπάνες της Πολιτικής Προστασίας.

Η δήλωση του Χ. Σπίρτζη, έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέραν της προφανούς λαθροχειρίας που επιχειρεί o κος Σκέρτσος με όσα ανάρτησε στο διαδίκτυο – με το να συγκρίνει όσα είχαμε διαθέσιμα το 2018 και όχι αυτά που παρέλαβαν το 2019 – έκανε λόγο για 74 διαθέσιμα αεροσκάφη και προξένησε σε όλη την καιγόμενη Ελλάδα ένα βασικό ερώτημα: Πού είναι όλα αυτά τα αεροσκάφη και δεν βρίσκονται εκεί που οι πολίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς τη παραμικρή βοήθεια;

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν απάντησε στα ερωτήματα που θέσαμε από το πρωί:

Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τις δικές μας πληροφορίες σήμερα ενεργούσαν 11 καναντέρ, 6 από τα 8 CL-215 και 5 από τα 6 CL-415, που διαθέτουμε.

Και ταυτόχρονα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας ήταν και 17 PZL από τα 19 που διαθέτουμε (μικρά αεροσκάφη για κοντινές αποστάσεις που δεν αλλάζουν Περιφέρεια)

Σύνολο 28 αεροσκάφη. 

Τα υπόλοιπα 46 αεροσκάφη, μέχρι τα 74, μήπως θα είχε τη καλοσύνη να μας εξηγήσει ο κος Σκέρτσος ποια είναι, πού είναι και πού επιχειρούν;

Μπορεί να ανταποκριθεί, σύμφωνα με την έκκληση που απευθύναμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως όφειλε, δημόσια και υπεύθυνα, ποιο είναι το ακριβές σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των πυρκαγιών;

Σίγουρα η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές στρεβλώσεις, που αποτελούν την μόνιμη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Δεν αιτιολογείται με ανακοινώσεις των ανύπαρκτων 8 μποφόρ, που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε πλήρη αντίθεση με το αστεροσκοπείο Αθηνών και όλους τους φορείς και τις ιστοσελίδες μετεωρολογίας.

 Δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις που έγιναν δήθεν επί κυβέρνησης ΝΔ ενώ έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα, μονιμοποιήθηκαν 2200 πυροσβέστες πενταετών συμβάσεων, προσλήφθηκαν 876 νέοι πυροσβέστες πενταετών συμβάσεων και επιπλέον 2200 εποχικοί.

Σε κάθε περίπτωση το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, είναι να προσπαθεί να ωραιοποιεί μια βαθιά οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης