«Θεωρώ καθήκον μας να κάνουμε πραγματικά ό,τι μπορούμε, για να συνδράμουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τα στελέχη του» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης παραδίδοντας έναν Οικίσκο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου.

«Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τους πολίτες, είτε έχει να κάνει με φυσικές καταστροφές είτε έχει να κάνει με γεγονότα που διακινδυνεύεται η ανθρώπινη ζωή, οι πυροσβέστες μας είναι στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό κάθε πολίτη. Άρα, θα μου επιτρέψετε το ευχαριστώ, που είπατε προς το υπουργείο Υποδομών, να γυρίσει σε εσάς, να γυρίσει στα στελέχη της Πυροσβεστικής» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υπουργείο Υποδομών, με το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει και θα έχει μια πολύ στενή συνεργασία, είτε σε θεσμικό επίπεδο, στη σύνταξη κανονισμών, προδιαγραφών, είτε στην αντιμετώπιση μιας σειράς από κρίσιμες υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών και του εξοπλισμού. Έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ, προκειμένου να πιστοποιηθούν κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως είναι οι σήραγγες, όπως είναι μία σειρά από υποδομές και συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και με το υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, για να υπάρξει αυτό που δεν υπήρξε για δεκαετίες. Για να υπάρξει επιτέλους κανονισμός, όχι μόνο για τα κτίρια της χώρας μας, αλλά και για τους οικισμούς της χώρας μας.

»Να μπορέσουμε ένα πλήθος χωροταξικών, πολεοδομικών στρεβλώσεων, αλλά και την έλλειψη των κρίσιμων υποδομών, των δικτύων, που χρειάζεται η Πυροσβεστική για να συνδράμει και να βοηθήσει την κοινωνία και τους πολίτες τις κρίσιμες ώρες, να συμπληρωθεί. Να μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι, σε σχέση με τις πυρκαγιές, με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Να μην ξαναζήσουμε ό,τι ξαναζήσαμε με τα κλειστά ρέματα και τις πλημμύρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης