«Η μόνη πραγματική μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή είναι η ταφόπλακα των έργων, του ΒΟΑΚ, του τεχνικού κόσμου, της ανάπτυξης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού» τονίζει, σε ανακοίνωση του, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή τη θεμελίωση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

«Το Καστέλι, ο ΒΟΑΚ και τα μεγάλα έργα θα υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία, με κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα…» υποστηρίζει ο κ. Σπίρτζης και  προσθέτει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όσοι γνωρίζουν τα θέματα των υποδομών και όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη υλοποίησης των αναγκαίων έργων για τη χώρα, για τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες, για τις τοπικές κοινωνίες, για τις παραγωγικές δυνάμεις, αναρωτιόμαστε εδώ και οκτώ μήνες ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο. Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις, ποιες είναι οι προτεραιότητες, τι προκρίνει η κυβέρνηση και τι όχι». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σπίρτζης, τονίζει επίσης: «τα έργα και οι δημόσιες υποδομές, μικρές ή μεγάλες, δεν είναι επικοινωνία, αλλά απαιτούν προσήλωση στο τρίπτυχο: «Δουλειά – δουλειά – δουλειά» και έχουν τέσσερις σημαντικές στιγμές, τέσσερις σημαντικούς σταθμούς: Την αρχική απόφαση, την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, την συμβασιοποίηση και στην συνέχεια την ολοκλήρωση της υποδομής, με την παράδοση προς χρήση στους πολίτες. Σε κάθε μία από αυτές τις φάσεις αντιμετωπίζεις πολλά προβλήματα, περιορισμούς και δυσκολίες είτε γραφειοκρατικές, είτε προδιαγραφών και κανονισμών, είτε απρόβλεπτων καταστάσεων. Στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων κρίνεται και η αποτελεσματικότητα κάθε κυβέρνησης, η επιτυχία ή η αποτυχία της κάθε πολιτικής ηγεσίας. Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού επιχειρήθηκε να προστεθεί ένας πέμπτος σημαντικός σταθμός: το μυστρί της μαρμάρινης επιγραφής έναρξης των εργασιών για την υλοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης