Στ. Θεοδωράκης: Έχει σημασία η τρίτη θέση και το ποσοστό της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 23:24
Στ. Θεοδωράκης: Έχει σημασία η τρίτη θέση και το ποσοστό της
Έχει μεγάλη σημασία η τρίτη θέση, αλλά και το ποσοστό που θα έχει το κόμμα της τρίτης θέσης, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε αισιόδοξος για το ποσοστό του κινήματος, λέγοντας ότι και στις προηγούμενες εκλογές οι έρευνες έδιναν 4,5% και τελικά πήρε 6,1%.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε ότι με τα θολά προγράμματα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να βρει κανείς πού είναι πιο κοντά.

Δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με το πρώτο κόμμα στη λογική των συνεργασιών που υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά όχι στη λογική «πάρε μερικά υπουργεία».

Σε ερώτηση για το αν το Ποτάμι θα «συγκατοικούσε» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε την τρίτη δημοκρατική δύναμη και πήγε κατευθείαν στους ΑΝΕΛ.

«Και μετά ήρθε σε μένα και είπε: Θέλεις να έρθεις και εσύ; Όχι, έτσι δεν γίνεται» απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θέτει ζήτημα πρωθυπουργού, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος προηγείται.

«Μια κυβέρνηση που δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματός θα είναι μια ασταθής κυβέρνηση» εξήγησε.

Για τον δικό του ρόλο σε μια μελλοντική κυβέρνηση, απάντησε: «Θα ήθελα να είμαι η ψυχή των μεταρρυθμίσεων», απορρίπτοντας ρόλο αντιπροέδρου ή υπουργού.

Άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών του Ποταμιού, είτε βουλευτών είτε ανθρώπων από την κοινωνία, όπως αρκετά από τα πρόσωπα που έδωσαν το παρών στη διακαναλική συνέντευξη.

Για την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι το θέμα ήταν γνωστό αρκετό καιρό προτού αποκαλυφθεί.

«Και τα αδέλφια του κυρίου Τσίπρα είναι εργολάβοι» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι πετούν λάσπη στον ίδιο για τα περί εργολάβων, θα πρέπει να γνωρίζουν από πού προέρχονται.

Επίιθεση εξαπέλυσε και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι κάνει κατάχρηση της δικηγορικής της ιδιότητας, «για να αθωώνει βιαστές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 23:35