Στ. Θεοδωράκης: Να πως γίνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 13:22
Στ. Θεοδωράκης: Να πως γίνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα
Οξεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση για το θέμα που έχει ανακύψει με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα το Ποτάμι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει με υπερηφάνεια την αναστολή της μείωσης των δαπανών για την παιδεία και για τα μεγάλα επιτεύγματα της (sic) με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόσφατο νόμο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα γεγονότα, όμως, για άλλη μια φορά τους διαψεύδουν, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων αναστέλλει τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο, εξαιτίας της καθυστέρησης αποπληρωμής οφειλών του Υπουργείου Παιδείας που φθάνουν ως το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Φυσικά αυτή είναι μια γνώριμη τακτική του κρατικού μηχανισμού που αμελεί σκόπιμα να αποπληρώσει τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους, χτίζοντας έτσι στις πλάτες του ιδιωτικού τομέα το success story και την περίφημη υπεραπόδοση των εσόδων.

Το πρόβλημα, όμως, εδώ είναι πως αυτό το success story χτίζεται στις πλάτες των χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι για ακόμη μια φορά βρίσκονται όμηροι της πλήρους αδυναμίας του Υπουργείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ως Κοινότητα Παιδείας Νέων του Ποταμιού καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά τον κ. Γαβρόγλου να διευθετήσουν το ζήτημα, ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο και να σταματήσει η υποβάθμιση της τριτοβάθμιας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα.

Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι άνθρωποι που εργάζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το κράτος, και εδώ μάλιστα μιλάμε για την πρόσβαση των νέων μας στη γνώση, δεν είναι οι χρήσιμοι «ηλίθιοι» αυτού του τόπου"

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολιάζει σχετικά:"Χρέη Δημοσίου 60 εκ. σε εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Κάπως έτσι γίνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα"


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 13:52