Στ. Θεοδωράκης: «Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας όπλο και όχι τα βέτο και οι στριγγλιές»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 16:11
Στ. Θεοδωράκης: «Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας όπλο και όχι τα βέτο και οι στριγγλιές»
Στην εκδήλωση-αφιέρωμα στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη και την εκπομπή «Μονόγραμμα», που από κοινού δημιούργησαν, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, την Παρασκευή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και έλαβε χώρα στο θρυλικό, όπως το χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, καφέ «Κήπος» στα Χανιά.

Κατά την είσοδό του στην εκδήλωση ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η δύναμη της χώρας πρέπει να είναι ο πολιτισμός και κατ’ εποχές υπήρξε ο πολιτισμός. Γι' αυτό αποδέχτηκα την πρόσκληση να έρθω εδώ, στον θρυλικό Κήπο, και να πω δυο λόγια για τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη. Για όλα αυτά τα σημαντικά που αφήνουν, για όλα τα σημαντικά έργα που έχουν πράξει στην τηλεόραση. Σε μία εποχή μάλιστα που νομίζω ότι, χωρίς καμία διάθεση πολεμικής απέναντι στα κανάλια, υστερούμε πολύ από το λεγόμενο πολιτιστικό προϊόν. Είμαι εδώ λοιπόν με χαρά και θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μας γιατί έχουν τιμήσει τις παραδόσεις, έχουν καταγράψει την ιστορία, έχουν προβάλει τις σημαντικές απόψεις».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η τέως υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, ενώ χαιρετισμό έστειλε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης μίλησε ο Ιδρυτής και Πρόεδρός του, Βασίλης Σταθάκης.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 16:11