Στ. Θεοδωράκης: «Το Αιγαίο δεν είναι σκηνικό για τηλεοπτικά ριάλιτι»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 18:36
Στ. Θεοδωράκης: «Το Αιγαίο δεν είναι σκηνικό για τηλεοπτικά ριάλιτι»
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετείται για το θέμα της βραχονησίδας στο Αιγαίο και την ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε από νεαρούς αλλά και για την κόντρα που προέκυψε μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι η Ακτοφυλακή της χώρας του «κατέβασε ελληνικά σημαία από βραχονησίδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:  

«Είναι, λοιπόν, πατριωτικό και επιβεβλημένο να βάλουμε όλοι από μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα του Αιγαίου; Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, γιατί πάλι κάποιοι αρχίζουν τους παραλογισμούς. Ελληνικές σημαίες πρέπει να υπάρχουν εκεί που ζουν άνθρωποι και μπορούν να τις φυλάσσουν.

Εκτός αν θεωρούν κάποιοι ότι το Λιμενικό, το Ναυτικό, ο Στρατός, η Αεροπορία, πρέπει να αναπτυχθούν σε καθεμιά από τις χιλιάδες βραχονησίδες του Αιγαίου. Να αφήσουμε τα σύνορα, να αφήσουμε τα νησιά μας και να αναπτυχθούμε στα βράχια. Λες και παίζουμε καουμπόηδες και ινδιάνους με τους Τούρκους.

Ας σοβαρευτούμε. Ας κρατήσουμε τις σημαίες για σημαντικότερες στιγμές. Ο «εκδρομικός πατριωτισμός», όπως και τα συνεχή σενάρια πολέμου και οι υστερικές κορώνες πολιτικών, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα.

Όπως μου επισημαίνουν φίλοι ακρίτες, η ατμόσφαιρα της εμπόλεμης ζώνης που δημιουργούν κάποιοι, καταστρέφει κάθε ελπίδα ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών μας. «Από τη μια έχουμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση και από την άλλη τις τζάμπα μαγκιές κάποιων ανεγκέφαλων». «Που έχουν υπηρετήσει όλοι αυτοί, αλήθεια;». «Και τέλος πάντων όποιος θέλει ηρωισμούς στην πρώτη γραμμή, να έρθει να ζήσει μόνιμα στην πρώτη γραμμή». «Να βάλει τη σημαία και να μείνει δίπλα της να την φυλάει» - έτσι μου τα είπαν έτσι τα γράφω.

Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων. Ας προστατεύσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι το Αιγαίο σκηνικό, ούτε για τάλεντ σώου (παλαιό)πολιτικών, ούτε για τηλεοπτικά ριάλιτι».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 18:37