Στ. Καλαφάτης: Οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 11:18
Στ. Καλαφάτης: Οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από την αλλαγή του εκλογικού νόμου
Καιροσκοπική χαρακτηρίζει την αντίληψη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής αποτελεί την ασφαλέστερη λύση.

«Ο δρόμος για την πιο ασφαλή λύση για την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα για την Ελλάδα σ' αυτήν την περίοδο που περνάμε είναι η διατήρηση του status quo» είπε ο κ. Καλαφάτης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρεται καιροσκοπικά και ότι συζητά ακόμα και την κατάργηση του ποσοστού 3%, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή.

Στο ερώτημα ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα.

Εκτίμησε, δε, ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα υπάρξει κίνδυνος πολιτικής αστάθειας και «ιταλοποίησης» της χώρας.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αυτό που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με τον χαρακτήρα ενός κόμματος που θέλει να τρέξει τη χώρα μπροστά», κατηγορώντας τον για «διχαστική ρητορική», «εμμονές και ιδεοληψίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 11:32