Στ. Κυμπουρόπουλος: Να εγκριθεί η διανομή διάφανων μασκών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, 15:17
Στ. Κυμπουρόπουλος: Να εγκριθεί η διανομή διάφανων μασκών

Την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των διάφανων μασκών και να εγκριθεί η διανομή τους τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καθώς, μέρα με τη μέρα, «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποκόβονται από την καθημερινότητα και την εργασία τους απλώς γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι με την εφαρμογή της μάσκας, η κάλυψη μεγάλου μέρους χαρακτηριστικών, μας στερεί τη δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσουμε εκφράσεις του προσώπου ή κινήσεις των χειλιών των ανθρώπων που συνομιλούμε, κάτι το οποίο «αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που αφορά την επικοινωνία για τους κωφούς συνανθρώπους μας, για τους οποίους είναι απαραίτητο να βλέπουν τα χείλη και το πρόσωπο, ώστε να κατανοούν τις λέξεις και να μπορούν να επικοινωνούν».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος πρόσθεσε: «Κατανοώ ότι η διανομή των μασκών είναι εθνική αρμοδιότητα του κάθε κράτους, αλλά θα πρέπει η Ένωση να βγει μπροστά και να στηρίξει τα κράτη μέλη, όπως έκανε τον Μάιο του 2020 και να δημιουργήσει μια "κοινή δεξαμενή" ιατρικού εξοπλισμού έτοιμη να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθεί το κόστος απόκτησής τους, ώστε να προσεγγίσει αυτό των χειρουργικών μασκών. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ένωση για την υγεία, για το καλό των πολιτών μας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, 15:29