Ειδική αναφορά στην υπόθεση Noor1 έκανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ανάγνωση” στο κανάλι της Βουλής τόνισε πως «η ΝΔ εκτός από ιμάντας μετάβασης επιχειρημα­τικών συμφερόντων στη Βουλή, γίνεται συνήγορος υπεράσπισης του ίδιου του Γιαννου­σάκη μέσα στη Βουλή». Για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, που αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο υπογράμμισε: «Αν η ΝΔ, διατυπώνει τα ερωτήματα του Μα­ρινάκη, τότε κάνει κακό στον εαυτό της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι “θα επανεξεταστεί, από την κυβέρνηση, το θέμα των κόκκινων δανείων, ώστε να δοθούν περιθώρια προστασίας της νέας κατοικίας” και τόνισε πως όσοι έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη είναι απόλυτα προστατευμένοι μέχρι το τέλος του 2017″. Συμπλήρωσε ότι “η διαδικασία του πλειστηριασμού ελεγχόταν και από κυκλώματα του υποκόσμου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ελεγκτικό συνέδριο και στην απόφαση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, είπε: «επιθετικές ανακοινώσεις από δικαστικούς κύκλους, είναι λάθος και δεν πρέπει να ξαναγίνει». Στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους συμβασιούχους της καθαριότητας. Να γίνει ανοιχτός και διαυγής διαγωνισμός». Μιλώντας για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων, μετά το πέρας της 5ετιας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση παρέλαβε διαλυμένους μηχανισμούς και τόνισε πως οι φορολογικοί έλεγχοι απαιτούν χρόνο. Η λίστα Λαγκάρντ δεν χάθηκε, αξιοποιείται στα χέρια μας».

Μιλώντας για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τη Β’ αξιολόγηση, σημείωσε πως «οι Ευρωπαίοι έχουν επιβάλει μια λιτότητα και μια αντι-αναπτυξιακή πολιτική. Είναι υποκρισία το οτιδήποτε άλλο. Δεν πανηγυρίσαμε με την διαδικασία της αξιολόγη­σης, η οποία είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά δώσαμε μάχη να κλείσει με βάση την κοινή λογική και πολλές απαιτήσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και η εξέλιξη θα είναι ακόμα καλύτερη».

Αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο δήλωσε: «Επί των ημερών μου έγινε μια προσπάθεια να μπει μια τάξη στους νόμους του ποδοσφαίρου και συνεχίζεται από τον υπουργό, κ. Βασι­λειάδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης