Στ. Κοντονής: Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια είτε έχουν παραγραφεί τα αδικήματα είτε όχι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 19:49
Στ. Κοντονής: Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια είτε έχουν παραγραφεί τα αδικήματα είτε όχι
Περίσκεψη, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στον θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί το σύνολο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, συστήνει, απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές δικαστές, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Επίσης επικρίνει την αντιπολίτευση για προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοδοτικής κρίσης δικαστών και εισαγγελέων για εν εξελίξει υποθέσεις, ενώ εκφράζει τον ιδιαίτερο προβληματισμό του «για τη σκοπιμότητα που ήθελε να εξυπηρετήσει» η αίτηση «από ορισμένους» να διαβιβαστεί η δικογραφία της Novartis στο Εφετείο.

Ο κ. Κοντονής δηλώνει κατηγορηματικά ότι «τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τους ενισχύουν η αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων και η απόδοση ευθυνών, αλλά η συγκάλυψη και η υπόθαλψη όσων παρανόμησαν» και υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός «θα μάθει την αλήθεια είτε έχουν παραγραφεί τα αδικήματα είτε όχι, γιατί αυτός θα αποδώσει στο τέλος της τετραετίας και τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στο πολιτικό προσωπικό της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνει, ακόμα ότι εντός του 2018 θα επέλθουν αλλαγές στην κατεύθυνση ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης, οι οποίες θα είναι εμφανείς και στους πολίτες και στους εμπλεκόμενους στην Δικαιοσύνη δικηγόρους και διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, διαψεύδει δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιο βουλευτή στην Β' Αθήνας, δηλώνοντας ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Ζάκυνθο, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «πλησιάζοντας προς την εκλογική διαδικασία και υλοποιώντας η κυβέρνηση τη βασική και κύρια προεκλογική της εξαγγελία για την έξοδο από τα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας, θα ξεκαθαρίζουν και τα κεντρικά πολιτικά ερωτήματα προς όφελος της Αριστεράς, που θα συσπειρώνει ευρύτερα εκλογικά ακροατήρια στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία στη μεταμνημονιακή εποχή».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 19:51