Στ. Πιτσιόρλας: H Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 12:34
Στ. Πιτσιόρλας: H Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή
Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή με «διαδικασίες άνετες κοινοβουλευτικά και εν μέσω δημόσιας συζήτησης» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι τα επιχειρήματα υπέρ της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι «πάρα πολύ ισχυρά» και για αυτό, όπως είπε, αρνείται η ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του κ. Πιτσιόρλα έχουν ως εξής: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πιστεύουμε ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή, με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων και των βουλευτών. Θεωρούμε ότι υπάρχει η πλειοψηφία. Για εμάς είναι πολύ μεγάλης σημασίας να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία που έχουμε αυτήν τη στιγμή, να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι η γειτονική μας χώρα προχώρησε στη συνταγματική αναθεώρηση με βάση και τα όσα περιείχε η συμφωνία, και να προχωρήσουμε και εμείς στην επικύρωσή της. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει με διαδικασίες άνετες κοινοβουλευτικά, σε δημόσια συζήτηση, και νομίζουμε ότι τα επιχειρήματα υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας είναι πάρα πολύ ισχυρά. Αυτό, άλλωστε, δείχνει και η άρνηση της ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 12:34