Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την αποκαλυπτική για τις προσθέσεις του συνέντευξη του μεσολαβητή Μαθιού Νίμιτς στο euronews, όπου ο παλαίμαχος διπλωμάτης εξέφρασε τη θέση πως δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα ταυτότητας στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Κοτζιάς φανερά εκνευρισμένος, μετά και τις δύο απειλητικές αποστολές που έφτασαν σε αυτόν την Παρασκευή, τηλεφώνησε στον Μάθιου Νίμιτς και τον επέπληξε λέγοντάς του πως δεν είναι ο ρόλος του να ερμηνεύει και να σχολιάζει την ελληνική πολιτική θέση τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ. 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ενισχύεται ο πολιτικός πυρετός στην Αθήνα εν όψει του Συλλαλητηρίου η δυναμική του οποίου προκάλεσε και την έκδοση ανακοίνωσης της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «Πράττω» στη οποία ανήκει ο κύριος Κοτζιάς αλλά και ο υπουργός Νίκος Τόσκας.

Με την ανακοίνωση αυτή τα δύο κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν το Συλλαλητήριο και λαμβάνουν αποστάσεις από άλλα στελέχη της συνιστώσας του κυβερνώντος κόμματος που έχουν ταχθεί κατά της συγκέντρωσης για τη Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά για τον Μάθιου Νίμιτς:

«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση. Ο κύριος Κοτζιάς φανερά εκνευρισμένος μετά και τις δύο απειλητικές αποστολές που έφτασαν σε αυτόν την Παρασκευή τηλεφώνησε στον Μάθιου Νίμιτς

Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο.

Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Διαβάστε επίσης: 
Νίμιτς: Η λύση δεν πρέπει να επηρεάσει την ταυτότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης