«Στα σκαριά» το ν/σ για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 20:54
«Στα σκαριά» το ν/σ για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα
Τη κατάθεση, την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, του νομοσχεδίου για το θαλάσσιο τουρισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ενώ η Ελλάδα αποτελεί, μέχρι σήμερα, τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου μέσα από τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε σχεδόν καθόλου αφίξεις στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χάνουμε χρήματα και συνάλλαγμα αλλά και να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων που εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι, με την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, θα δημιουργηθούν υποδομές στα λιμάνια και την ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, προκειμένου, όπως ανέφερε, η χώρα μας να εισπράξει αυτό που θέλει, δηλαδή ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες και τουρίστες, αλλά και δουλειές για τους εστιάτορες, του ξενοδόχους και τους εμπόρους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη τουριστική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και με τη σύγχρονη πολιτική ανάπτυξη της χώρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 20:59