Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς επισκέπτεται τα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, καθώς και με αρχηγούς κομμάτων. Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί αρχικά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών θα αποτελέσουν τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Για το θέμα αυτό είχαν διερευνητική συνάντηση, την Παρασκευή, στα Σκόπια, οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μαυροειδής και της ΠΓΔΜ Έλενα Κουζμάνοφσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα έχει, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι και τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ. Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μεντούχ Θάτσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης