Στα Χανιά για το πολιτικό μνημόσυνο του Ελ. Βενιζέλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 14:16
Στα Χανιά για το πολιτικό μνημόσυνο του Ελ. Βενιζέλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους τάφους της οικογένειας στο Ακρωτήρι Χανίων. Το φετινό πολιτικό μνημόσυνο συνέπεσε με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 18 Μαρτίου 1936.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες 80 χρόνια από τον θάνατο του πιο σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ενός ηγέτη με όραμα. Ενός ηγέτη που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα. Ενός μεγάλου μεταρρυθμιστή. Ενός ηγέτη, ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με επιμονή και πρωτοφανή γενναιότητα. Στις δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα η χώρα, η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι επίκαιρη περισσότερο παρά ποτέ.

»Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να υλοποιήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ένας άνθρωπος, του οποίου το προσωπικό ρολόι ήταν συγχρονισμένο με το ρολόι της Ιστορίας. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος εξέφρασε -με τον πιο αυθόρμητο τρόπο- τη λαϊκή ψυχή, την ψυχή του Κρητικού, την ψυχή του Έλληνα. Η ιστορική του παρακαταθήκη παραμένει τόσο βαριά όσο είναι και επίκαιρη».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 14:19