Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγηθεί σε εκλογές έπειτα από τρεις μήνες εξέφρασε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη.

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, επικαλούμενος τον Αμερικανό πρέσβη, πως είναι πιθανόν να έχουμε εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές του 2017, διότι «οι Ευρωπαίοι θέλουν τον Τσίπρα για να περάσει πρώτα τα αντιλαϊκά μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση των «Χανιώτικων νέων» για τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Από Σεπτέμβρη (θα πάει σε εκλογές)…. Οι Αμερικανοί λένε Γενάρη. Εγώ πάντα μαλώνω με τον Αμερικανό πρέσβη και μου λέει θα ”φάει” όλο το ’16 ο Τσίπρας και θα πάει αρχές ’17 για εκλογές».

«Να βγάλει όλη τη… μουτζούρα, τους εργασιακούς νόμους, τα δύσκολα. Ότι τον θέλουν οι Ευρωπαίοι τον Τσίπρα, μου λέει ( ο Αμερικανός πρέσβης), για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Απόψεις έχουν οι ξένοι, ότι ο Τσίπρας περνάει ευκολότερα, τα αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή, αν είχαμε δεξιά κυβέρνηση τώρα, θα γκρεμίζονταν όλα τα πεζοδρόμια και οι βιτρίνες, ενώ ο Τσίπρας δεν “ανοίγει” μύτη και γι’ αυτό πήρε και συγχαρητήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, «μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε μια εικόνα πολιτικής σταθερότητας».

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στη Βρετανία, δήλωσε κατά του Brexit λέγοντας ότι «κακώς έγινε το δημοψήφισμα. Ήταν λάθος του Κάμερον. Το έκανε για να ανακόψει τα ποσοστά του Φάραντ, αλλά θέτει σε κίνδυνο τον μέλλον της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ελπίζω ο λαός να αποφασίσει την παραμονή. Γιατί εάν δεν αποφασιστεί η παραμονή, κινδυνεύει και η Ελλάδα. Το θέμα της Ελλάδας θα υποβαθμιστεί και θα πρωτεύει πλέον για τους ξένους πώς θα αντιμετωπίσουν ανωδύνως την έξοδο της Αγγλίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης