Στα χαρακώματα εκ νέου ο ΣΥΝ με το ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 08:16
Στα χαρακώματα εκ νέου ο ΣΥΝ με το ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας του κόμματος, όπου επρόκειτο να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής διαφάνηκε νέο ρήγμα.

Κατά την πραγματικά θυελλώδη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν τα δύο «μεγάλα ονόματα» ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος, παρουσιάστηκε κείμενο αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο συνυπογράφουν όλες οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ΣΥΝ, το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ απαίτησαν να απαλειφθούν πέντε σημεία του κειμένου που αφορούν: αρνητικές αναφορές προς την «Ανανεωτική Πτέρυγα» για τη στάση της κατά την προεκλογική περίοδο, κριτική προς τους Οικολόγους Πράσινους, το ζήτημα της διαρχίας (πρόεδρος ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και το ζήτημα του τρίτου πόλου της Αριστεράς.

Ωστόσο, η απάντηση όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητική. 

Η επιμονή, ωστόσο, του ΣΥΝ οδήγησε στο να μην εκδοθεί το κείμενο εκλογικής αποτίμησης με την υπογραφή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 08:16