Επιβεβαιώνοντας την πληροφορία, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθει στη συζήτηση.

Μιλώντας στην επί των άρθρων συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα και τη Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής ως Ανεξάρτητης Αρχής, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τη χθεσινή θέση του προέδρου της ΝΔ «να χρησιμοποιήσει – όπως είπε ο υπουργός – την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής ως άλλοθι για να άρει την όποια συναίνεση γύρω από μέτρα και τις πολιτικές που πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα, το οποίο μας κληροδότησε η ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρότεινα στον αρχηγό της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Μπαρόζο, να του θέσει το ερώτημα σχετικά με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και να ζητήσει την άποψή του για τα στοιχεία που ελάμβανε τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια από τη ΝΔ και να δημοσιοποιήσει την απάντησή του», πρόσθεσε.

Σχετικά με την «επίθεση» – όπως είπε – στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έθεσε το ερώτημα: «Τόσα χρόνια, όταν βρίσκονταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν τα έλεγε στην κυρία Μέρκελ;» και συμπλήρωσε: «Γιατί τα ανακαλύπτετε τώρα αυτά; Ως γνωστόν, η κυρία Μέρκελ ανήκει στο συντηρητικό χώρο, όπως και το κόμμα της ΝΔ. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν αυτές οι επισημάνσεις και σήμερα εκ του ασφαλούς έρχεστε και κάνετε μια υποτιθέμενη επίθεση σε διάφορους Ευρωπαίους εταίρους;».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «όλοι έχουμε την κριτική μας για το πώς αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη μιας χώρας τα ελληνικά προβλήματα», αλλά η «διαφορά μας είναι ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη και τη δίνει καθημερινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, κάλεσε «σ’ αυτή τη μάχη» την αξιωματική αντιπολίτευση, πρώτον να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, και δεύτερον να τη στηρίξει, «γιατί» – όπως είπε – έτσι στηρίζει και τη χώρα ολόκληρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης